MIELIKUVITUS JA MAAGINEN REALISMI (Labyrintti nimeltä Baabelissa)

MIELIKUVITUS

Tarinan kerronnassa on usein kysymys siitä, että ylitetään mielikuvituksen keinoin rajoja, jotka tosielämässä muodostavat ylivoimaisia esteitä. Mielikuvitus tarkoittaa vapautta luoda uusia ihmisiä ja maailmoja, asioita ja ilmiöitä. Siihen sen koko viehätysvoima ja vaikutusvalta nojaa.

MAAGINEN REALISMI

http://tieteentermipankki.fi/wiki/Kirjallisuudentutkimus:maaginen_realismi

Ajatus ihmisestä, joka osaa lentää tai syöstä tulta on virkistävä verrattuna vaikkapa kadulla kävelevään mieheen tai tupakoivaan naiseen. Sama koskee ajatusta laulavasta ja soittavasta hevosesta suhteessa pilttuussaan kauraa mykkänä rouskuttavaan lajitoveriin. Ja jos nuo kaikki saa sovitettua yhteen ja samaan tarinaan, niin mikäs sen hauskempaa, varsinkaan lukijan kannalta.

KUMMAN KAA?

KUMMAN KAA?


Suositeltu postaus
Viimeisimmät