Lippu salkoon mustan huumorin puolesta!

July 15, 2018

 

                                                                   WARNING!

DEATH

KILLS

 

 

 

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/mita-mustempi-sen-fiksumpi-huumorintajusi-kertoo-oletko-alykas

 

(osa artikkelista alla)

 

Neropatille mikään aihe ei ole liian arka vitsailtavaksi.

 

Kaikkia tyylilaji ei naurata, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan mustasta huumorista nauttivat etenkin älykkäät ihmiset.

The Guardian kirjoittaa wieniläisyliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa arvioitiin 156 ihmisen mustan huumorin ymmärrystä sekä sitä, kuinka viihdyttävänä tutkittavat synkkiä vitsejä pitivät. Aineistona käytettiin saksalaisen Uli Steinin sarjakuvia. Tutkimuksen julkaisi Cognitive Processing.

Lisäksi tutkittiin osallistujien kielellistä sekä nonverbaalista älykkyyttä ja selvitettiin heidän mielialansa, taipumuksensa aggressioon ja koulutustaustansa.

 

Tutkimustulosten perusteella koehenkilöt voitiin jakaa kolmeen ryhmään. Ne, joilla oli kaikkein ”sairain” huumorintaju, pärjäsivät parhaiten älykkyystesteissä ja heillä oli muita parempi koulutus. Mustan huumorin ystävät saivat alhaiset tulokset aggressiosta ja huonotuulisuudesta.

Ne, joilla oli kaikkein ”sairain” huumorintaju, pärjäsivät parhaiten älykkyystesteissä.

Toisessa ryhmässä oli ihmisiä, jotka ymmärsivät vitsit kohtuullisen hyvin, mutta nauttivat niistä vähiten. Älykkyystesteissä he saivat keskivertotulokset. He olivat kaikkein pahantuulisimpia ja aggressiivisimpia.

Kolmannessa ryhmässä vitsit ymmärrettiin hyvin, mutta ne upposivat paremmin kuin kakkosryhmään. Tähän ryhmään kuului pääosin hyväntuulisia, maltillisen aggressiivisia ihmisiä.

Tutkimusryhmää johtaneen Ulrike Willingerin mukaan tuloksista voi päätellä, että musta huumori on aivoille monimutkainen tiedon prosessointitehtävä, jossa huonotuulisuus ja aggressio saattavat vaikeuttaa ihmisten kykyä ymmärtää vitsiä.

The Guardian kirjoittaa, että aiempien teorioiden mukaan musta huumori on ollut turvallinen keino päästä eroon aggressiosta, mutta tuoreet tutkimustulokset väittävät toista – mustaa huumoria rakastavat eivät olekaan sadistisia yrmyjä, vaan aika rentoja tyyppejä.

Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä
Please reload

Suositeltu postaus

AINALLA ON ASIAA

19/06/2019

1/1
Please reload

Viimeisimmät

08.09.2018

Please reload

Arkisto
Please reload

Etsi tagien mukaan
Please reload

Seuraa Ainaa
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon
© 2020 Aina Ali-Vireinen