Lippu salkoon mustan huumorin puolesta!

WARNING!

DEATH

KILLS

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/mita-mustempi-sen-fiksumpi-huumorintajusi-kertoo-oletko-alykas

(osa artikkelista alla)

Neropatille mikään aihe ei ole liian arka vitsailtavaksi.

Kaikkia tyylilaji ei naurata, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan mustasta huumorista nauttivat etenkin älykkäät ihmiset.

The Guardian kirjoittaa wieniläisyliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa arvioitiin 156 ihmisen mustan huumorin ymmärrystä sekä sitä, kuinka viihdyttävänä tutkittavat synkkiä vitsejä pitivät. Aineistona käytettiin saksalaisen Uli Steinin sarjakuvia. Tutkimuksen julkaisi Cognitive Processing.

Lisäksi tutkittiin osallistujien kielellistä sekä nonverbaalista älykkyyttä ja selvitettiin heidän mielialansa, taipumuksensa aggressioon ja koulutustaustansa.

Tutkimustulosten perusteella koehenkilöt voitiin jakaa kolmeen ryhmään. Ne, joilla oli kaikkein ”sairain” huumorintaju, pärjäsivät parhaiten älykkyystesteissä ja heillä oli muita parempi koulutus. Mustan huumorin ystävät saivat alhaiset tulokset aggressiosta ja huonotuulisuudesta.

Ne, joilla oli kaikkein ”sairain” huumorintaju, pärjäsivät parhaiten älykkyystesteissä.

Toisessa ryhmässä oli ihmisiä, jotka ymmärsivät vitsit kohtuullisen hyvin, mutta nauttivat niistä vähiten. Älykkyystesteissä he saivat keskivertotulokset. He olivat kaikkein pahantuulisimpia ja aggressiivisimpia.

Kolmannessa ryhmässä vitsit ymmärrettiin hyvin, mutta ne upposivat paremmin kuin kakkosryhmään. Tähän ryhmään kuului pääosin hyväntuulisia, maltillisen aggressiivisia ihmisiä.

Tutkimusryhmää johtaneen Ulrike Willingerin mukaan tuloksista voi päätellä, että musta huumori on aivoille monimutkainen tiedon prosessointitehtävä, jossa huonotuulisuus ja aggressio saattavat vaikeuttaa ihmisten kykyä ymmärtää vitsiä.

The Guardian kirjoittaa, että aiempien teorioiden mukaan musta huumori on ollut turvallinen keino päästä eroon aggressiosta, mutta tuoreet tutkimustulokset väittävät toista – mustaa huumoria rakastavat eivät olekaan sadistisia yrmyjä, vaan aika rentoja tyyppejä.


Suositeltu postaus
Viimeisimmät
Arkisto
Etsi tagien mukaan
Tunnisteita ei vielä ole.
Seuraa Ainaa
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Instagram Social Icon